Google Now weet wat op je telefoon gebeurt

Op ontwikkelaarsconferentie I/O toont Google het nieuwe intellect van zijn digitale assistent Google Now.

Google Now wordt nog slimmer. De persoonlijke assistent kan voortaan analyseren wat er op je scherm gebeurt en op basis daarvan actie ondernemen.

google-now

“Je wordt overladen met een massa aan informatie op je smartphone”, zei Google-topman Sundar Pichai tijdens de keynote op de I/O-ontwikkelaarsconferentie. Google Now moet helpen orde op zaken te stellen in al die informatie.

Aparna Chennapragada, verantwoordelijk voor Google Now, gaf op het podium een voorbeeld van het nieuwe intellect dat de assistent heeft gekregen. Terwijl er een nummer van Skrillex aan het spelen was, stelde ze de vraag “OK Google. Wat is zijn echte naam?”. Google Now gaf automatisch het antwoord.

Daarnaast introduceert Google ook “Now on tap” voor een diepere integratie van Google Now in apps. Een lange druk op de thuisknop brengt relevante informatie naar boven over wat er op je scherm zichtbaar is Ben je bijvoorbeeld met een vriend aan het afspreken om naar de bioscoop te gaan, dan kan je op de thuisknop drukken om informatie te krijgen over de film die je vriend voorstelt, een link naar de IMDb-pagina, of de afspeeltijden van de bioscoop.

De nieuwe functionaliteit van Google Now zal gelanceerd worden samen met Android M, de nieuwe versie van Googles mobiele besturingssysteem. In de komende maanden zal meer informatie beschikbaar worden gemaakt over zowel Google Now als Android M.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business