Nieuws

Samsung lanceert Galaxy S6 Active

Het huidige vlaggenschip van Samsung krijgt er een ruggedized broertje bij: de Samsung Galaxy S6 Active.

GalaxyS6Active

Hardwareproducent Samsung brengt een nieuwe variant uit van zijn huidige vlaggenschip: de Galaxy S6 Active. De nieuwe smartphone zal een sterkere focus leggen op duurzaamheid en robuustheid, net zoals “Active”-voorgangers uit de twee vorige generaties.

De technische specificaties van het nieuwe toestel zijn bijna identiek aan die van de klassieke Galaxy S6. Eenzelfde Exynos 7420 SoC, hetzelfde amoled-scherm, dezelfde camera (alhoewel…). Het enige echte technologische verschil is de batterij. De Active val groter uit dan de S6 en gebruikt die extra ruimte voor een zwaardere batterij van 13,48 Wh.

Opvissen

Aan het design van de Galaxy S6 Active is wel wat gesleuteld. Het ruggedized model van de S6 heeft de glazen achterkant gedumpt voor een beschermend frame dat het hele toestel omvat. Ook de knoppen vooraan zijn onder handen genomen, in plaats van één home button staan er nu drie navigatietoesten.

Als duurzaam toestel kan de Galaxy S6 Active bogen op een solide resistentie tegen water en stof. Het toestel zou een duik tot 1,5 meter diepte moeten overleven als je de smartphone binnen de 30 minuten terug opvist.

De Galaxy S6 Active is in de Verenigde Staten te verkrijgen vanaf 12 juni. Een specifieke datum voor een Europese release is nog niet bekend gemaakt. Het toestel is beschikbaar met camouflagepatroon in verschillende kleuren, en draagt een prijskaartje van 659 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business