Nieuws

Blackberry komt mogelijk met Androidtoestel

De worstelende Canadese telefoonfabrikant zet mogelijk Googles mobiele besturingssysteem Android op een van zijn volgende smartphones.

blackberry-slider

Blackberry speelt met het idee om een smartphone uit te brengen die draait op Android. De worstelende telefoonfabrikant wil Googles mobiele besturingssysteem mogelijk gebruiken voor een “aankomend apparaat”. Dit meldt Reuters. Daarbij citeert het bronnen die met de materie bekend zijn. De nieuwe smartphone zou een aanraakscherm combineren met een fysiek uitschuifbaar toetsenbord.

Deze move is eigenlijk een stilzwijgende bekentenis van het Canadese bedrijf dat het zelfontwikkelde mobiele besturingssysteem gefaald heeft. Blackberry OS zag zijn marktaandeel in 2014 dalen naar 0,4 procent. Het omarmen van Android komt overeen met de visie van het bedrijf om zich meer te richten op software en diensten. In een poging meer voet aan de grond te krijgen in deze lucratieve branche, heeft Blackberry signalen afgegeven dat het bereid is besturingssystemen te adopteren die voorheen als concurrent werden gezien.

Blackberry wenst niet te reageren op het artikel van Reuters, maar laat in een per e-mail verstuurde verklaring weten dat “het trouw blijft aan het Blackberry 10-besturingssysteem, dat voorziet in veiligheids- en productiviteitsvoordelen die je nergens anders kunt halen.” Ook Google reageert niet.

Tijdens dit jaars Mobile World Congress liet Blackberry een smartphone zien met een afgerond scherm over de hoeken – net als de Samsung Galaxy S6 Edge – en een uitschuifbaar toetsenbord. Het is niet duidelijk of dit hetzelfde toestel is als waar de bronnen van Reuters het over hebben. Op MWC onthulde het bedrijf ook de Leap, een apparaat dat volledig bestuurd wordt via een aanraakscherm. Hiermee doet het afstand van het kenmerkende fysieke toetsenbord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business