Amazon steekt de taalgrens over. De Shopping-app van Amazon.de is naast het Engels en het Duits, vanaf nu ook in het Nederlands beschikbaar.

Klanten in België en Nederland hebben nog steeds geen eigen shoppingplatform, maar kunnen nu wel de app verkennen in hun moedertaal. Daarvoor download je de Amazon Shopping-app voor Android of iOS en verander je de taal van de app in het Nederlands onder ‘Land en taal’ in de instellingen. Voorlopig is de Nederlandse optie enkel beschikbaar voor Amazon.de, het Duitse platform.

 

De vertalingen zijn van toepassing op de navigatie, hulppagina’s en bestelinformatie. Kijk je verder op de productpagina’s, dan zal je merken dat bijvoorbeeld de productomschrijvingen en andere opties als kleur, nog steeds in het Duits te lezen staan.

Desalniettemin is dit een goede zaak voor zowel consumenten als handelaars. Zonder taalbarrière wordt de drempel om op Amazon te navigeren voor consumenten in de lage landen nog lager. Bovendien kunnen de retailers op het platform een groter publiek bereiken via de app. De webversie van het Duitse Amazon-platform is al sinds vorig jaar vertaald in het Nederlands.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/168517/amazon-beschuldigd-misleidende-prijspraktijken/