Nieuws

De Croo wil gratis mobiel internet tijdens weekend

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo praat momenteel met telecomoperatoren om enkele weekends gratis mobiel internet aan te bieden.

Minister Alexander De Croo voert gesprekken met Belgische telecomoperatoren om tijdens enkele weekends gratis mobiel internet te voorzien. Hij hoopt dat hierdoor meer Belgen de smaak voor mobiel surfen te pakken krijgen. Dat liet de minister weten tijdens de persvoorstelling van de barometer van de informatiemaatschappij, een statistisch overzicht van de e-Belg.

Een van de opmerkelijkste bevindingen uit de barometer was het feit dat die Belg nog altijd wat weifelachtig staat tegenover het mobiele netwerk, zeker in vergelijking met de buurlanden. 53,7 procent van de Belgen heeft een abonnement met mobiel internet, tegenover Nederland (67,1 %), Duitsland (64,1%), Frankrijk (58,8%) en het Verenigd Koninkrijk (78,2%).

“Velen geloven dat mobiel surfen een forse stijging van hun rekening zal betekenen, terwijl dat niet zo is,” verklaarde minister De Croo. “In de meeste abonnementen zit tegenwoordig al 1GB aan data, genoeg voor normaal gebruik. Bovendien zijn deze relatief goedkoop dankzij een sterke concurrentie tussen operatoren.”

Om de Belgisch bevolking van haar klaarblijkelijke watervrees voor het mobiele internet af te helpen, zit de minister dus rond de tafel met providers. De gratis weekends moeten helpen om de drempel naar het mobiel surfen te verlagen. Verder is het ook een van de ambities van minister De Croo om België een van de koplopers te maken in Europa wat het de adoptie van 5G betreft, de toekomstige opvolger van de 4G-verbinding die nu nog in ontwikkeling is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business