Nieuws

Onderzoekers veranderen je cellen in groene lasers

Onderzoekers van de University of St. Andrews hebben een manier gevonden om lasers aan cellen toe te voegen, waardoor deze cellen eenvoudig gevolgd kunnen worden.

Een groep onderzoekers aan de University of St. Andrews in Schotland zijn erin geslaagd een biomedische procedure uit te werken waarbij laserlicht natuurlijk wordt opgenomen door menselijke cellen. Hiervoor dient de patiënt een optische micro-resonator in te slikken. De cellen nemen deze resonator op hun beurt op, waarna ze groen laserlicht kunnen uitstralen met behulp van lichtpulsen van enkele nanojoule.

De onderzoekers hebben de procedure getest op een groep witte bloedcellen van een mens en konden deze groep een dag lang volgen met behulp van het laserlicht. Deze techniek biedt een breed spectrum aan mogelijkheden, waaronder het volgen van immuun- en kankercellen.

“De mogelijkheid om de bewegingen van een groep cellen te volgen, kan ons inzicht in een groot aantal biologische processen vergroten. Het vermogen om circulerende tumorcellen te volgen wanneer ze gezond weefsel infiltreren, geeft ons inzicht in hoe kanker zich door het lichaam verspreidt. Op deze manier kunnen kankertherapieën in de toekomst gerichter toegepast worden,” legt Malte Gather uit, een professor aan de University of St. Andrews.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business