Nieuws

Twitter krijgt Nieuws-tab

Een nieuwe functie op Twitter geeft gebruikers het laatste nieuws mee. Het is een experiment in navolging van Project Lightning.

Bij Twitter doen ze hun uiterste best om relevant te zijn, en te blijven. Met Project Lightning komt zeer binnenkort een nieuwe manier uit om gebruikers op de hoogte te brengen van nieuws, waarbij ze niet alleen mensen kunnen volgen, maar ook gebeurtenissen. De nieuwste toevoeging aan het nieuwsoverzicht zal een extra tabblad zijn.

We’re experimenting with a news experience on iOS and Android as we continue to explore new ways to surface the best content to users.

Voorlopig lijkt de nieuwste functie echter enkel naar de iOS en Android apps te komen, waar gebruikers de tab onderaan hun scherm zullen vinden. Wanneer je hier dan op klikt, krijg je een nieuwsoverzicht te zien dat gemodereert wordt door de grote brengers der nieuws. Op Amerikaanse screenshots zien we dat dat onder andere CBS News en The New York Times zijn. Of we het Laatste Nieuws mogen verwachten in de Vlaamse versie, is nog afwachten.

Op het eerste zicht lijkt de nieuwe tab ook niet te veel te verschillen van de oude ‘Discover’ functie. De drijfveer van de microblogsite zal dan ook eerder transparantie zijn dan vernieuwing. Wanneer de nieuwe functies, inclusief Project Lightning, op onze toestellen verschijnen, is nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business