Nieuws

Chromecast-concurrent Matchstick afgevoerd

Het kickstarterproject Matchstick, dat een opensource streaming dongle wilde leveren met Firefox OS, heeft de handdoek in de ring gegooit na aanhoudende problemen. Het gaat zijn backers nu terugbetalen.

Matchstick

De initiatiefnemers achter Kickstartproject Matchstick gaan hun backers volledig terugbetalen, omdat ze hun software niet op punt krijgen. Matchstick moest een opensource concurrent worden van Chromecast, gebaseerd op Mozilla’s besturingssysteem Firefox OS.

De Matchstick kickstarter ging elf maanden geleden van start met een streefdoel van 100.000 dollar, dat het na één dag al binnenrijfde. Pijnpunt voor het project werd de aankondiging dat Matchstick DRM zou ondersteunen. Digital Rights Management software voorkomt het illegaal kopiëren van content, een nobel doel maar iets dat vele backers in het verkeerde keelgat schoot nadat hen eerst een ‘open’ product was belooft.

Bovendien verliep de implementatie van DRM op Matchstick helemaal niet van een leien dakje voor het team achter de dongle. Het zorgde voor uitstel van de leverdatum van Matchstick in februari, en leidde er uiteindelijk toe dat het team de handdoek in de ring gooide. “We zijn tot de conclusie gekomen dat we niet betrouwbaar kunnen voorspellen wanneer de ontwikkeling van onze DRM afgerond zal zijn zonder meer onderzoek, ontwikkeling en integratie.”

De backers krijgen hun volledige bedrag dus teruggestort, maar het kan nog twee maanden duren eer ze het geld terugzien.

firefox oskickstartermatchstickontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals