galaxys6edge

Het is gebeurd: Samsung heeft de prijskaartjes van zijn huidige smartphone vlaggenschepen Galaxy S6 en S6 Edge naar beneden aangepast.

galaxys6edge
De Galaxy S6 Edge, Nebojsa Markovic / Shutterstock.com

De kogel is door de kerk: Samsung snoeit in de prijzen van de Galaxy S6 en S6 Edge. Nadat het vorige week al had aangekondigd de prijzen van zijn smartphone vlaggenschepen “bij te stellen” naar aanleiding van de moeilijke marktsituatie en tegenvallende kwartaalcijfers, heeft het nu de daad bij het woord gevoegd.

De prijskorting is stilzwijgend door Samsung doorgevoerd op zijn online webwinkel. De goedkoopste Galaxy S6 gaat van 699 euro naar 599 euro, een Edge kan je nu op de kop tikken voor 699 euro in plaats van 849 euro. Respectievelijk dus een verlaging van 100 en 150 euro voor elk toestel.

Er is mogelijk nog een derde reden voor de korting: de nieuwe high-end toestellen van Samsung, waarvan onlangs nog beelden zijn gelekt. Zonder een prijsverlaging van de S6 en de S6 Edge zouden de nieuwe Galaxy Note 5 en S6 Edge Plus minimaal even duur geprijsd moeten zijn als de voormalige 849 euro van de S6 Edge. De officiële aankondiging van die twee laatste toestellen zal waarschijnlijk volgende week gebeuren.