De Samsung Galaxy Note 5 slaagt met vlag en wimpel voor de eerste testen van DisplayMate en wordt het allerbeste smartphonescherm ooit genoemd.

galaxy-note5-s6edgeplus

Samsung heeft het de laatste tijd zwaar gehad. Het bedrijf zag zijn eens zo grote omzet geleidelijk aan zakken en zelfs de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge konden het tij niet doen keren. Samsung heeft er dan ook alle baat bij dat de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ goed onthaald worden.

Beide toestellen lijken de eerste testen in elk geval al met glans te doorstaan. In een laatste ronde van tests door DisplayMate kregen beide toestellen namelijk erg hoge punten voor hun schermprestaties. De Samsung Galaxy Note 5 heeft dan ook een 5,7-inch WQHD-scherm met 2.560 bij 1.440 pixels. De Galaxy S6 Edge+ biedt dezelfde specificaties, maar dan met afgeronde schermranden.

Uit de tests blijkt echter dat qua schermprestaties de Galaxy Note 5 net een streepje voor heeft. Het scherm biedt namelijk een veel hogere piekhelderheid dan zijn voorganger. Ook de zichtbaarheid en leesbaarheid wanneer er veel omgevingslicht is, zijn erg indrukwekkend te noemen. Verder verdient het toestel een pluim voor de efficiëntie waarmee het met energie omgaat. De Note 5 biedt namelijk een superieure schermkwaliteit terwijl het erg weinig van de batterij vraagt.

Bij DisplayMate zijn ze ook erg te spreken over de kleurenweergave van de Note 5. “De Samsung Galaxy Note 5 heeft de beste kleuraccuraatheid van alle mobiele schermen die we al hebben getest. Het toestel toont indrukwekkend mooie beelden,” vertelt Raymond Soneira, de directeur van DisplayMate. “Op basis van de testen heeft de hij het best presterende scherm dat we ooit hebben getest,” besluit hij.