Nieuws

Elektrische wagens sterk in opmars

De toekomst oogt groenkleurig. Elektrische wagens raken steeds meer ingeburgerd, en dat wordt weerspiegeld in de verkoopcijfers.

Groene wagens zijn de toekomst. Het zal almaar moeilijker worden om aan de groeiende vraag naar benzine te voldoen, dus moet de auto-industrie op zoek naar alternatieve middelen. Elektrische wagens en hybrides kunnen dan soelaas brengen. Beide vormen van alternatieve wagens worden ook steeds knapper en beter, wat meteen de huidige boom verklaart. De Tesla Model S is bijvoorbeeld heel populair, net als de BMW i3 en binnenkort komt de Tesla Model X nog de rangen versterken.

In de Verenigde Staten blijft een explosie in de aantallen voorlopig uit, maar in Europa lijkt een groene wagen steeds meer een valabel alternatief te zijn. In de Europese Unie steeg de verkoop van die wagens tijdens de eerste zes maanden van dit jaar met maar liefst 78 procent, naar zo’n 53.000. Hybrides stegen ook met 22 procent, goed voor in totaal 110.000 wagens, volgens de statistieken van de Europese Automobielindustrie.

In het recente verleden was de elektrische auto al heel populair in Noorwegen, met name dankzij de vele gunstige maatregelen vanuit de regering. De grootste groei gebeurde echter in Frankrijk. De verkoop van hybrides steeg daar met 31 procent, terwijl volledig elektrische wagens toenamen met 20 procent. Het Verenigd Koninkrijk komt op de tweede plaats met 20 procent, en dan komt pas Noorwegen – ondanks dat de Noorse regering al vele gunstmaatregelen terugschroefde.

Daar staat tegenover dat de vraag naar benzinewagens in Europa ook nog steeds steeg, zij het minder snel dan in voorgaande jaren. Dat is gelukkig nog steeds beter dan in de VS, waar de vraag naar groene wagens daalde met maar liefst 16 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business