Nieuws

Batterij iPhone 6 overleeft een week op waterstof

Een nieuwe technologie op basis van waterstof zou de batterij van een iPhone 6 tot een week lang laten meegaan.
Beeld: iFixit

Een Brits bedrijf, Intelligent Energy, heeft een brandstofcel gedemonstreerd die naadloos in het bestaande chassis van een iPhone 6 kan worden ingebouwd, en naar eigen zeggen het apparaat een week lang kan laten draaien.

De fabrikant wil niet direct bevestigen dat het met Apple heeft samengewerkt in de ontwikkeling van de brandstofcel, maar journalisten zouden ook een prototype hebben gezien van de Macbook Air.

Er bestaan al verschillende brandstofcelladers die lithium-ion batterijen combineren met hun eigen interne hardware, maar wat Internal Energy heeft ontwikkeld zou iets compleet anders zijn.

The Telegraph weet dat de brandstofcel kan worden geïntegreerd in een iPhone zonder visuele veranderingen aan het apparaat, behalve een klein gaatje om waterdamp te kunnen ventileren. Totale batterijduur van de iPhone? Een week.

De waterstofcel zou kunnen worden opgeladen via de audiojack (of deze nog te gebruiken is, is niet bekend). De cel is ook geen vervanger voor de lithium-ion batterij, maar een aanvulling.

Er zijn nog vele vragen over hoe het systeem echt werkt, maar Intelligent Energy wil een licentie voor zijn technologie, wat betekent dat Apple een groot deel van de kosten op zich zou moeten nemen, mochten ze de technologie willen toepassen in hun producten.

Daarnaast zouden er vele tests moeten worden gedaan om er zeker van te zijn dat de cel zijn werk doet in verschillende scenario’s. De ventilatiegaten zullen bijvoorbeeld absoluut niet verstopt mogen raken. Het zal hoe dan ook een paar jaar duren voordat de technologie ook echt op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business