Nieuws

Pentagon en techreuzen gaan samenwerken rond flexibele elektronica

Een vereniging van techkleppers als Apple, Boeing en Qualcomm gaat samenwerken met het Pentagon om de innovatie in flexibele elektronica te versnellen en breder beschikbaar te maken.
bron: www.nanotechweb.org

Een consortium van techbedrijven, universiteiten en laboratoria heeft een beurs van 75 miljoen dollar binnengehaald, gedoneerd door het Amerikaanse ministerie van defensie. Het geld moet gaan naar de ontwikkeling en productie van flexibele elektronica. Bij het consortium, de FlexTech Alliance genaamd, zitten kleppers als Apple, Boeing, Qualcomm, General Motors, MIT en Harvard.

De flexibele elektronica zal niet alleen het arsenaal van het Pentagon verbeteren. De technologie kan ook voor innovatie zorgen in sectoren als communicatie, geneeskunde, de luchtvaart en in consumententoestellen als smartwatches. FlexTech moet met de hulp van de beurs de grootte, het gewicht en de kost van flexibele elektronische onderdelen reduceren, en het gebruik ervan rendabel maken in verschillende disciplines.

Zo zal het geld onder andere gaan naar de oprichting van een “Flexible Hybrid Electronics Manufacturing Innovation Institute”, dat zich in San Jose in Californië zal vestigen. De middelen zullen ook vrijgemaakt worden voor de leden van FlexTech via een bieding, waarbij bedrijven zich voor de oplossing van een bepaald probleem engageren en de bijbehorende fondsen binnenhalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business