Nieuws

225.000 gejailbreakte iPhones zien gegevens gestolen

Security experts hebben kwaadaardige software opgespoord die verantwoordelijk is voor de "grootste diefstal" ooit van Apple ID's via malware.
simone mescolini / Shutterstock.com

Een nieuwe vorm van malware, Keyraider genaamd, heeft al 225.000 Apple ID’s kunnen buitmaken via gejailbreakte iPhones. Cybercriminelen deden via de gestolen informatie aankopen in de officiële app store op iOS. Palo Alto Networks, dat de ontdekking deed, noemt het “de grootste bekende Apple ID diefstal via malware ooit.”

Eigenaars van een iPhone die zich niet willen beperken tot wat de app store in iOS aanbiedt, kunnen hun toestel jailbreaken. Via zo’n inbraak kan je veel meer doen met je toestel, maar je begeeft je wel weg van de veilige omgeving die Apple aanbiedt. Dat draagt risico’s met zich mee, en Keyraider heeft daar gebruik van gemaakt.

De malware drong binnen via de alternatieve app store Cydia, die door veel jailbreakers wordt gebruikt, en maakte slachtoffers in Israël en verschillende landen in Azië, Europa en Noord-Amerika. België zit daar niet bij volgens het verslag van Palo Alto Networks, de security website die samen met partner WeipTech de malware opspoorde en identificeerde. Keyraider onderschepte informatie van iTunes. Met die gegevens installeerden hackers betaalde apps op eigen toestellen, of voerden ze in-app aankopen uit.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business