Nieuws

Eerste commerciële 8K TV komt van Sharp

De eerste 4K-televisies beginnen nog maar net in huiskamers op te duiken, maar dat houdt Sharp niet tegen om al verder te denken.

Dacht je dat 4K een probleem heeft met contentvoorziening? Dan zal je niet in de rij gaan liggen voor deze nieuwe televisie van Sharp. En dan zal je waarschijnlijk ook niet die 16 miljoen yen (ongeveer 118.300 euro) over hebben voor het toestel.

Hoewel, met dat geld koop je wel ’s werelds eerste 8K-televisie, de LV-85001. Technisch gezien dan. Want eigenlijk is het een 85 inchmonitor met een TV tuner aan de binnenkant. Daarmee kan je nog geen 8K content kijken, hoewel het wel een toestel is waarmee uitzendingen kunnen worden getest volgend jaar.

Content in 8K is sowieso schaars. De Japanse omroep NHK gaat echter wel de Olympische Spelen van 2020 uitzenden in het formaat. Tegen die tijd zijn 8K-toestellen ruim beschikbaar, zo luiden de voorspellingen.

In plaats daarvan positioneert Sharp het paneel als een monitor voor bedrijven die ervan gebruik kunnen maken. 8K is 7680 x 4320 pixels, met 104 pixels per inch op het 85 inchscherm. Het afspelen van content in 8K vergt maar liefst 4 HDMI 2.0-aansluitingen.

De televisie is vanaf 31 oktober beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business