Nieuws

Gerucht: Google lanceert eind deze maand Chromecast 2.0

Volgens gelekte documenten zal Google eind deze maand op de proppen komen met een herwerkte versie van Chromecast. De mediastreamer krijgt een nieuw design en verbeterde audiomogelijkheden.

Volgens nieuwssite 9to5Google zal de internetgigant op zijn evenement eind deze maand een nieuwe versie van zijn mediastreamer Chromecast onthullen. De website zou daarover documenten in handen hebben gekregen. 9to5Google heeft ook enkele wazige foto’s gepubliceerd die lijken te wijzen op een verse design-insteek voor de dongle.

Volgens de nieuwssite biedt de Chromecast 2.0 een verbeterde wifi-functie en zal het sneller verbinding maken met toestellen dankzij een een nieuwe functie getiteld “Fast Play”. Verder breidt de dongle zijn geluidsmogelijkheden uit. Eerder maakte de site al bekend dat Spotify Chromecast zal ondersteunen. Een nieuw product genaamd “chromecast Audio” zou via een nieuwe kabel Chromecast op eender welke speaker of audiosysteem aansluiten. Chromecast Audio ondersteunt multi-room gebruik en maakt het mogelijk om audio op Chrome of Android te spiegelen.

Ook de achtergronden die Chromecast nu toont wanneer je het toestel opstart zouden onder handen genomen zijn en andere feeds kunnen tonen dan de normale sfeerbeelden of weersvoorspellingen.

De foto’s op 9to5Google laten een heel ander design zien dan dat van de originele mediastreamer, meer afgeplat en uitgerekt en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Google’s volgende grote evenement is gepland op 29 september, waarop het ook Android Marshmallow en de nieuwe nexustelefoons zal voorstellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business