Nieuws

Bouw je eigen smartphone met RePhone

Dunner, lichter, krachtiger, duurder: meer lijken we niet te zoeken in een smartphone. Schrap al die kenmerken, en je krijgt je eigen RePhone.

We leven in een tijd waarin elke nieuwe telefoon net iets dunner en lichter moet zijn, net iets krachtiger en net iets unieker. Duurder ook. Kickstarterproject RePhone is dat beu en wil met ons terug naar de basis. Daarmee doelen ze niet op een ouderwetse Nokia 3310 met fysieke knoppen, een VGA-camera en GPRS-internet.

De basis is voor RePhone het gevoel dat ervoor zorgt dat we een smartphone willen kopen: omdat zo’n toestel leuk is, niet omdat het een modeaccessoire geworden is. Om dat leuke gevoel weer op te wekken, begint het project bij de absolute basis: een moederbordje met een chipset en simkaartsleuf.

Google-killer

Van daaruit werk je verder aan je modulaire smartphone. Waar Google zo lang over doet, doet RePhone nu al, voor het beperkte bedrag van 49 dollar. Het geniale aan dit kickstarterproject is dat je zelf je onderdelen kan kiezen, toevoegen en inzetten voor duizenden doelen.

Eens je alle modules hebt aangesloten, kan je ze verpakken in een kartonnen behuizing die je gratis meegeleverd krijgt. Het resultaat is geen streling voor het oog, maar wel een gadget dat je Arduinogewijs kan gebruiken om alles slim te maken. Het ondersteunt dan ook Arduino toepassingen, evenals Lua en Javascript.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business