Nieuws

Oculus Rift zal meer kosten dan oorspronkelijk gedacht

Terwijl we de lancering van de langverwachte virtuele realiteitsheadset naderen, komen meer en meer details naar buiten. Waaronder een richtprijs.

Oculus, het VR-bedrijf in handen van Facebook, zei al vroeg bij de ontwikkeling van de Oculus Rift dat het toestel een goeie 300 à 350 dollar zou gaan kosten. De developer kits werden reeds tegen deze prijzen verkocht, maar ondertussen zijn er nog vele veranderingen doorgevoerd aan de headset. Een specifieke prijs willen ze bij Oculus momenteel niet noemen, maar verwacht wordt dat het meer zal zijn dan je voor een ontwikkelaarsset betaalt.

Over de reden daarvoor willen ze wel duidelijk zijn: ze willen de best mogelijke ervaring verkopen, zonder compromissen. Oprichter Palmer Luckey zegt daarover:

It would really suck if you put something out there and people were like ‘ah man… the Rift is good, but it’s not quite there’, you know? ‘If only it was a little better, if the lenses were a little better, if the resolution was a little better, if the screens had been a little bit better, then it would be great because you’d  you’d say ‘god, we could have just charged a little more and put a little bit more money into custom hardware and actually achieve that’.

Visitekaartje

Om hun doel te bereiken, gingen ze daarom op zoek naar de technologie om van de headset de best mogelijke te maken. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld speciale lenzen die ontwikkeld zijn in samenwerking met Samsung. Die lenzen zijn bovendien erg lastig en duur om te maken. Door samen te werken met grote merken hopen ze de kosten wel wat te kunnen drukken. De samenwerking met Samsung is ook niet nieuw aangezien Oculus ook meewerkte aan Samsungs Gear VR.

Oculus wil met zijn Rift een visitekaartje afgeven. Een iets hoger prijspunt hoort daar nu eenmaal bij, stelt Luckey. Volgens hem zullen er binnenkort vele headsets beschikbaar worden, in alle prijs- en kwaliteitsklassen. Met de Rift willen ze zich richten op mensen die een optimale ervaring willen beleven. De prijs zal dus zeker een eind boven de 350 dollar liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business