Nieuws

Sega vraagt werknemers om vrijwillig op te stappen

Het zijn barre tijden voor Sega: vooropgestelde winstcijfers worden niet gehaald. Om de kosten te drukken, vraagt het bedrijf aan werknemers om vrijwillig op te stappen.

Sega, het bedrijf dat ons onder andere Sonic the Hedgehog bracht, beleeft barre tijden. Doordat de winst lager ligt dan aanvankelijk werd verwacht, vraagt het aan 200 werknemers om vrijwillig op te stappen. Het rekent daarbij op de liefde van werknemers voor het bedrijf, opdat het geen opstapvergoeding zou moeten betalen.

Grote schuldige voor de slechte cijfers lijkt de Pachinko-afdeling te zijn. Pachinkomachines zijn arcade games die in Japan bedoelt zijn als lichte gokspelen. In plaats van de verwachte 1,7 miljard dollar lijkt deze afdeling dit jaar ‘slechts’ 1,3 miljard omzet te gaan draaien. Vooral de marketingkosten lijken niet in verhouding te zijn tot de omzet.

Pachinko lijkt momenteel in heel Japan een verlieslatende investering te zijn. De klap komt voor Sega extra hard aan omdat het al de tweede keer is dit jaar dat het werknemers om vrijwillig ontslag vraagt. Eerder dit jaar moesten 300 werknemers andere oorden opzoeken omdat Sega zich voortaan wil richten op mobiele games. Mogelijk breekt deze zet hen nu opnieuw zuur op, wat resulteert in meer ontslagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business