Het is niet altijd gepast een Facebookpost te liken. Wie vindt de dood van een hond, of het einde van een relatie namelijk leuk? Facebook zorgt voor een oplossing voor dit probleem.


NewFBEmojis

Er doen al langer geruchten de ronde over Facebook en zijn like-knop. Eerder werd er namelijk gefluisterd dat er een dislike-knop zou komen. Mark Zuckerberg lijkt twee knoppen echter veel te weinig te vinden om je gevoelens online mee te delen en werkt aan een “Reactions”-feature. Deze feature stelt gebruikers in staat niet alleen met een duimpje te reageren op posts, maar ook met verschillende smileys.

Volgens verschillende bronnen zal de nieuwe feature eerst in Ierland en Spanje worden getest, waar de functie deze week nog beschikbaar zal worden gemaakt. Er zijn geen verdere details bekend over wanneer de functie ook naar onze regionen zal komen, al staat Facebook er wel om bekend zijn nieuwe features eerst uit te testen op kleine delen van de wereld alvorens deze verder uit te rollen.


De komst van de Reactions-feature zal bij velen in elk geval erg welkom zijn. Hoe reageer je namelijk op de dood van een vriend zijn hond? Toch maar op de like-knop duwen om je medeleven te tonen, een kort tekstje schrijven over een dier dat je niet kende, of voor alle zekerheid dan maar in stilzwijgen vervallen? Door tactisch gebruik te maken van de verschillende smileys zullen deze dilemma’s hopelijk binnenkort verdwenen zijn.