Nieuws

Krijgt jouw toestel de update naar Android 6.0 Marshmallow?

De brede uitrol van Android Marshmallow kan beginnen, maar welke apparaten komen in aanmerking voor de update?

Sinds de release van Googles laatste OS, Android Marshmallow, vragen Androidgebruikers zich af wanneer hun toestel de update krijgt. Dat hangt grotendeels af van de fabrikant en in sommige gevallen ook je provider.

Gelukkig hebben HTC, Motorola, Samsung en Sony al wel een lijst vrijgegeven van toestellen die de update gaan ontvangen, hoewel een echte tijdlijn nog vaak ontbreekt. Wij zetten voor jou op een rijtje wat we tot nu toe weten.

Nexus-apparaten

Laten we met de voor de hand liggende toestellen beginnen. Android 6.0 Marshmallow kwam 5 oktober uit en volgens traditie zijn de nieuwste Nexus-toestellen, de Nexus 6P en Nexus 5X de eerste die aan de beurt zijn. Deze apparaten komen met het nieuwste OS voorgeïnstalleerd.

Bestaande Nexus-toestellen, inclusief de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 en Nexus 9, ontvangen de update op dit moment. De Nexus Player krijgt voorlopig alleen in de V.S. de update. Nexus-gebruikers kunnen het laatste OS handmatig downloaden via het Google Developer-platform, maar het is beter te wachten op de OTA-update (Over The Air).

HTC

HTC heeft bevestigd dat de HTC One M9 en One M8 tegen het einde van het jaar de update zullen ontvangen. Ook heeft het bedrijf een lijst gegeven van andere toestellen die Marshmallow gaan krijgen: HTC One M9+, HTC One E9+, HTC One E9, HTC One ME, HTC One E8, HTC One M8 Eye, HTC Butterfly 3, HTC Desire 826, HTC Desire 820, en HTC Desire 816.

Daarnaast heeft HTC aangekondigd een Android 6.0-apparaat te lanceren op 20 oktober. Toestellen als de HTC One M7 krijgen geen officiële update, maar krijgen wellicht onofficiële ondersteuning via third-party projecten.

Motorola

Motorola doet het doorgaans goed wat betreft het uitrollen van updates, en deze keer heeft het bedrijf al in een lijst van smartphones voorzien die de Marshmallow-update gaan ontvangen. De gekozen toestellen zijn: de Moto X Pure Edition (third-gen), Moto X Style, Moto X Play, Moto G (third-gen), Moto X Pure Edition (second-gen), Moto X (second-gen), Moto G (second-gen), Moto G 4G LTE (second-gen), Moto Maxx, en Moto Turbo.

LG

Toen Android 5.0 Lollipop uitkwam was LG een van de eerste fabrikanten die het OS uitrolde. LG zelf heeft nog geen officiele lijst gegeven van toestellen die Android 6.0 gaan krijgen, maar de Amerikaanse provider T-Mobile heeft wel de LG G3, G4 en G Stylo genoemd. Deze toestellen worden bevestigd op de Koreaanse ondersteuningspagina.

Sony

Net als andere fabrikanten heeft ook Sony een lijst gegeven van toestellen die de Android 6.0-update gaan krijgen. Het bedrijf heeft geen tijdlijn gegeven, maar zegt hard te werken om de update zo snel mogelijk te brengen. De geselecteerde apparaten zijn: de Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z3+, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia M5, Xperia C5 Ultra, Xperia M4 Aqua en Xperia C4.

Samsung

Samsung begon Android 5.0 Lollipop uit te rollen 31 dagen nadat de update officieel uitkwam. Maar zoals vaak het geval ontvingen niet alle toestellen het OS door een gebrekkige ondersteuning van providers en een aantal regio-gerelateerde glitches. Met dat in gedachten heeft Youmobile.org een lijst samengesteld van Samsung-apparaten die de update gaan ontvangen, maar deze is nog niet bevestigd.

De genoemde apparaten zijn de Samsung Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 Duos, Galaxy S6 edge, Galaxy Note 4, Galaxy Note 4 Duos, Galaxy Note Edge, Galaxy Alpha, en Galaxy Tab A. Net als bij HTC is het mogelijk dat onofficiële ondersteuning wellicht mogelijk wordt in de vorm van third-party ondersteuning, bijvoorbeeld voor de Galaxy S5.

Update 15 oktober: Een bevestigde lijst met Samsung-apparaten die de update krijgen, vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business