Nieuws

Dell koopt EMC in grootste tech-overname ooit

De kogel is door de kerk. Dell neemt storagespecialist EMC over in wat volgens velen de grootste tech-deal in de geschiedenis is.
Ken Wolter / Shutterstock.com

Het is officieel. Na een week van geruchten bevestigt Dell de overname van storagespecialist EMC. Het wordt beschouwd als de grootste tech-deal in de geschiedenis, met een waarde van maar liefst 67 miljard dollar. Dat is nog een stuk meer dan de 50 miljard dollar die eerder werd voorspeld.

EMC is actief op de markt van clouddienstenen bedrijfsoplossingen in storage en analytics. Daarnaast heeft het ook beveiligingsbedrijf RSA en virtualisatiespecialist VMWare onder de vleugels. Het bedrijf is wellicht tot twee keer meer waard dan Dell zelf, met zo’n 70.000 werknemers wereldwijd.

Dell telt een enorm bedrag neer voor EMC. Het geld daarvoor is afkomstig van MSD Capital, de investeringsfirma van oprichter Michael Dell, in samenwerking met Silver Lake. Als de overname wordt goedgekeurd, wordt het resulterende bedrijf een van de grootste spelers op de enterprisemarkt en speelt het mee op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld HP.

Het bedrag van 67 miljard dollar staat echter niet in steen gebeiteld. Dochterbedrijf VMWare blijft namelijk een zelfstandige beursgenoteerde entiteit. Dell betaalt 24,05 per aandeel van EMC, plus de aandelen van VMWare die momenteel zo’n 9 dollar waard zijn. Dat bedrag kan echter nog veranderen tegen dat de overname definitief is afgerond.

Momenteel is de jaarlijkse beurs van VMWare, VMWorld, aan de gang in Barcelona. Wij hebben een redacteur ter plaatste en zullen in de loop van de komende dagen vast nog meer te weten komen over deze overname.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business