Nieuws

Dell en EMC sluiten deal: wat met VMware?

VMwares moederbedrijf EMC wordt overgenomen door Dell. Wat betekent dat voor de virtualisatiespecialist?

Dell betaalt ongeveer 59 miljard euro om EMC te integreren in één private technologiereus. Michael Dell wordt CEO van het nieuwe bedrijf, dat voor het grootste deel eigenaar is van VMWare. “Ons samengesteld bedrijf zal oplossingen blijven bieden die bedrijven nodig hebben. Dell en VMWare zijn al jarenlang erg goede partners en we kijken er naar uit om nog meer samen te werken.” Dat zegt Michael Dell zelf in een videoboodschap op VMWorld in Barcelona. Samen met Carl Eschenbach, COO van VMWare wil hij iedereen gerust stellen. Eschenbach: “De deal heeft geen grote impact op VMWare. We blijven een beursgenoteerd bedrijf dat een groot ecosysteem ondersteunt.”

Gigant

De deal tussen Dell en EMC leidt evenwel tot de geboorte van het grootste infrastructuur- en technologiebedrijf in de privésector. “Deel van die deal is om VMware gescheiden te houden van die acquisitie””, verduidelijk Eschenbach nog. We werken al twaalf jaar samen met Dell en we kijken er naar uit om die samenwerking nog te vernauwen.” Eschenbach hamert er op dat het uitgebreide ecosysteem en de samenwerkingen met alle partners behouden blijven. Dat wil volgens de COO zeggen dat samenwerking met bijvoorbeeld Dell-concurrent HP niet in het gedrang komt.

VMware mee privé nemen was bovendien niet zomaar mogelijk volgens Eschenbach. “Dell moet al enorme schulden aangaan, het totaalbedrag voor de deal zou met 20 procent stijgen als Dell ons bedrijf er zomaar in zou meenemen.

Geen grote verandering

Concreet: ben je een gebruiker van VMWare-virtualisatiediensten? Dan verandert er niet echt iets voor jou. De hoop is dat het partneren van Dell en EMC net meer robuustheid naar de bedrijven, inclusief VMWare zal brengen. Niet onbelangrijk in deze tijden waarin Open Source-oplossingen steeds populairder worden.

VMWare zet in de toekomst volledig in op wat het de Unified Hybrid Cloud noemt. Daarmee wil het de bestaande silo’s te lijf gaan. “Privé- en publieke cloud mogen niet meer gescheiden zijn”, klinkt het. VMWare wil zich onderscheiden van de concurrentie door publieke en private cloud één te maken onder het dak van één managementplatform. Vanuit een IT-standpunt wordt het mogelijk om de resources van datacenters, publiek dan wel privé, als één pool te behandelen.

Unified Hybrid Cloud

“Apps kunnen on- en off premise draaien, wisselen was nooit eenvoudiger.”, aldus Eschenbach. Voor VMWare is het momenteel dus business as usual. Het bedrijf blijft zelfstandig innoveren met dezelfde partners als voordien, zonder dat de overnamen door Dell roet in het eten gooit. De zetten van VMWare hebben vooral omgekeerd repercussies: hoe beter het aandeel van het bedrijf in de smaak valt op de beurs, hoe meer Michael Dell en de zijnen moeten betalen wanneer de overnamedeal tussen Dell en EMC wordt afgerond volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business