Nieuws

Facebook waarschuwt gebruikers wanneer overheid account hackt

Facebook zal zijn gebruikers voortaan waarschuwen wanneer een regeringsinstantie een account wil kraken. Niet alleen de NSA maar alle overheidsdiensten wereldwijd worden geviseerd.

In deze tijden van overheidsspionage wil Facebook zijn gebruikers een handje helpen. Wanneer het sociale netwerk denkt dat je account bedreigd wordt door een overheidsdienst, van waar ook ter wereld, krijg je een waarschuwing. Willen de NSA of de Belgische Federale politie binnenkort je vakantiefoto’s bekijken, dan wordt je dus op de hoogte gesteld.

“We zullen je notificeren wanneer we denken dat je account het doelwit is van of aangetast is door aanvallers waarvan we denken dat ze voor een staat werken”, klinkt het in een blogpost. De waarschuwing zal er als volgt uit zien:

Facebook doet naar eigen zeggen altijd zijn best om accounts veilig te houden, maar omdat door de overheid gesponsorde aanvallen geavanceerder zijn en een grotere impact hebben op mensen willen Zuckerberg en vrienden mensen sneller aanzetten tot het ondernemen van actie. Concreet wordt je aangemaand om Login Approvals, Facebooks versie van tweestapsverificatie, te activeren.

Facebook benadrukt dat de waarschuwing niet betekent dat er iets mis is aan de kant van het bedrijf. Krijg je de waarschuwing te zien, dan is het jouw smartphone of computer die geïnfecteerd is met malware. Wie het bericht ziet krijgt de raad om z’n systeem te vervangen.

Hoe Facebook aanvallen zal detecteren, en hoe het zal deduceren welke van een overheid afkomstig zijn, mogen we niet weten. “We zullen gebruikers enkel waarschuwen in gevallen waarin het bewijsmateriaal onze conclusie sterk ondersteunt”, klinkt het. Om te integriteit van het systeem te beschermen hebben we het raden naar meer details.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business