Nieuws

SanDisk wordt opgeslokt door Western Digital

Opslagspecialist Western Digital heeft de overname van sectorgenoot SanDisk bevestigd voor een bedrag van 19 miljard dollar.
Beeld: GongTo / Shutterstock.com

Western Digital heeft vandaag de overname bekendgemaakt van sectorgenoot SanDisk voor een bedrag van 19 miljard dollar, omgerekend zo’n 16,7 miljard euro.

Volgens de bedrijven sluiten hun productportfolio’s mooi op elkaar aan. SanDisk is met name toegespitst op flashgeheugen, zoals usb-sticks en geheugenkaarten, terwijl Western Digital momenteel voornamelijk op harde schijven en de cloud is gericht. Samen beschikken de bedrijven over zo’n 15.000 patenten.

“Deze overname strookt met onze langetermijnstrategie om een innovatieve leider te zijn op de storagemarkt, door kwalitatieve producten te leveren met toonaangevende technologie,” zegt Western Digital CEO Steve Milligan in een persbericht.

SanDisk zal worden opgeslokt door Western Digital, maar dat staat het bestaan van de huidige joint venture met Toshiba niet in de weg. Die zal ook na de overname worden verdergezet.

De overname is weliswaar bevestigd door zowel Western Digital als SanDisk, maar moet onder meer nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van SanDisk en de relevante autoriteiten. De verwachting is dat de deal in het derde kwartaal van 2016 zal worden voltooid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business