Nieuws

Google lanceert router in samenwerking met Asus

Enkele maanden nadat het zijn eerste router introduceerde, komt Google al op de proppen met een nieuw model van zijn OnHub, deze keer gemaakt in samenwerking met Asus.

Enkele maanden geleden waagde Google zich in een nieuwe markt: routers. Googles eerste router kreeg de naam OnHub mee. Het originele model maakte Google in samenwerking met TP-Link. Nu komt het bedrijf al met een tweede versie van de OnHub, deze keer samen met Asus ontworpen.

Google hoopt dat het afwijkende design van het toestel gebruikers zou aanzetten om de routers een meer centrale plaats thuis toe te bedelen en zo een betere wifibedekking te bekomen. In het creëren van een uniek body (voor een router) is het bedrijf alvast geslaagd. De OnHub doet nog het meest denken aan een lampenkap.

Zwaaicontrole

De Asus OnHub bezit een nieuwe truc tegenover zijn voorganger: Wave Control. Dankzij die feature zou je enkel met je hand over de top van de router moeten zwaaien om de wifisnelheid van een bepaald toestel te verhogen. Over hoe dat precies in zijn werk gaat, onthult Google geen verdere details. Verder zijn de specs dezelfde als die van de TP-Link OnHub.

De lancering van de OnHub gaat ook gepaard met een software-update. Die brengt onder andere de mogelijkheid voor de router om de meest geschikte antenne te selecteren om wifi te versturen op basis van de locatie en oriëntatie van je verbonden toestellen. De verkoop van de Asus OnHub start deze week en gaat in de VS over de toonbank voor een prijs van 219,99 dollar. De originele TP-Link OnHub zou in het eerste kwartaal van 2016 ook in Europa beschikbaar moeten zijn aan een richtprijs van 229 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business