Nieuws

Nintendo kondigt eerste mobiele spel aan

Nintendo heeft zich lang verzet tegen mobiele spellen, maar geeft zich dan toch gewonnen. Het eerste spel van de Japanse firma zal Miitomo heten en gratis zijn.

Recentelijk kondigde Nintendo aan dat het bedrijf voor het eerst in vijf jaar terug winst kon noteren. De Japanse gaminggigant kende een sterke start dit jaar en wist zijn winst naar 8,98 miljard yen te doen stijgen. Dit is een grote stap vooruit van de 215 miljoen yen verlies van vorig jaar, maar toch kon het bedrijf de verwachtingen van zijn investeerders niet volledig inlossen.

Verrassing

Kort na het heuglijke nieuws wist Nintendo weer te verrassen. Het bedrijf dat vooralsnog strak aan zijn consoles aanhield, kondigde namelijk aan het mobiele spel Miitomo te gaan uitbrengen. “Miitomo is een communicatieapp die vrienden helpt bij het delen van persoonlijke gegevens en interesses,” legt Nintendo uit. In het spel zullen spelers de typische Miis van Nintendo moeten creëren, die ze kunnen gebruiken om met vrienden te engageren en elkaar beter te leren kennen. De app zal gratis zijn om te spelen, maar er zullen wel in-app aankopen zijn.

Samenwerking

In maart kondigde Nintendo al aan dat het zou beginnen met het ontwikkelen van mobiele spellen. Het bedrijf kocht toen namelijk enkele aandelen van DeNA op, een Japanse ontwikkelaar van een reeks gratis mobiele spellen. Miitomo zal het eerste spel van vijf zijn dat uit de samenwerking tussen nu en maart 2017 zal vloeien. Je zal echter nog wel eventjes geduld moeten hebben, alvorens je de app kan downloaden. Het spel zal namelijk pas in maart 2016 worden uitgerold.

De mobiele app is echter niet de enige aankondiging die Nintendo deed. De Japanse firma zal namelijk samen met Miitomo volgend jaar ook een nieuw ledenprogramma uitrollen. Met My Nintendo wil de gaminggigant gebruikers van verschillende toestellen dichter bij elkaar brengen. “Hierbij horen zowel de consoles van Nintendo, als PC’s en smartphones,” besluit Tatsumi Kimishima van Nintendo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business