Nieuws

Nieuwe Bose-speakers voor muziekstreaming

Met de vernieuwde SoundTouch-lijn richt Bose zich volledig op muziekstreaming. Het stelde daarom ook een nieuwe multiroom speaker voor.

Afgelopen jaar werden reeds één triljoen nummers gestreamd, wereldwijd. Een stijging met ruim de helft ten opzichte van het voorgaande jaar. Voor Bose zijn deze statistieken reden genoeg om zich volop te richten naar muziekstreamdiensten en hun gebruikers. Een volledig vernieuwd gamma SoundTouch-toestellen hoort daarbij. De fabrikant van kwalitatieve speakers en koptelefoons zette daarbij de nieuwe SoundTouch 10 extra in de spotlights.

Grote blikvanger bij alle toestellen is de nieuwe mogelijkheid om zowel contact te leggen via wifi als via bluetooth. Zelfs wanneer je kiest voor bluetooth zal het mogelijk zijn om muziek af te spelen op meerdere speakers. De luidspreker die het signaal ontvangt zendt het signaal namelijk via wifi door naar andere speakers. De enige voorwaarde hiervoor is dat alle speakers correct verbonden zijn met je lokale netwerk.

Ook de app krijgt een grondige oppoetsbeurt. Zo krijgt de gebruiker vanaf begin volgend jaar de mogelijkheid om Spotify Connect te gebruiken en belooft Bose onmiddellijke ondersteuning voor elke nieuwe streamingdienst. Of de nieuwe dienst van Aldi hier ook onder valt, is afwachten.

De Benjamin

De nieuwe SoundTouch 10 moet het vernieuwde gamma inluiden. Enkele bestaande home cinemasets worden namelijk herdoopt en ondergebracht in het SoundTouch-assortiment. De bekendste naam die hiervoor sneuvelt is de CineMate. Het moet zo mogelijk worden om elke nieuwe Bose speaker te kunnen bedienen vanop dezelfde app, waardoor ze tegelijkertijd naadloos moeten kunnen samenspelen.

Nieuwste telg SoundTouch 10 zelf zal directe concurrentie vormen voor gelijkaardige luidsprekers zoals de Harman Kardon Omni en de Sonos Play 1. Ook de ST 10 zal daarom 199 euro kosten. Het grootste verschil met de concurrentie zit hem in het design: de Bose speaker is klein, hoekig en lijkt op een mini kleerkast. De Benjamin in het gamma is nu reeds verkrijgbaar.

De leukste feature aan de nieuwe speaker lijkt ons de toevoeging van zes ‘presets’ te zijn: zes knoppen die ervoor zorgen dat je meteen verbinding maakt met de afspeellijst of radiozender je hebt hebt verbonden met de knop. Zo heb je de app eigenlijk niet meer nodig wanneer je je knoppen verstandig instelt.

Koptelefoons

Naast de luidsprekers kregen ook de koptelefoons en oortjes een update. De in-ears zijn voorzien van nieuwe ergonomische randen die ervoor zorgen dat ze comfortabel zitten in elk oor, zonder dat je druk moet uitoefenen om ze er goed in te steken. Ook de noise cancelling in-ears kregen een oppoetsbeurt. De grootste verandering bij de hoofdtelefoons vind je bij de draadloze toestellen: daar heb je voortaan geen bluetoothstation meer nodig, maar zit dit geïntegreerd in de oorschelpen. De draadloze bediening van al die toestellen is echter enkel compatibel met iOS en Samsung Android-bediening (wat niet betekent dat dit enkel werkt met Samsungtelefoons).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business