Nieuws

Waarom Apple opnieuw een klein toestel zal brengen

Smartphones worden almaar groter. Velen roepen om goeie, kleine toestellen. Mogelijk gaat Apple die roep beantwoorden.

De huidige norm voor een smartphone lijkt tussen de 5 en de 5,5 inch te liggen. Volgens velen kwalificeren deze toestellen al voor het label ‘phablet’. Vlaggenschepen moeten bijna altijd dat formaat hebben, zo lijkt de logica. Goede toestellen die nog in je broekzak passen, lijken eerder schaars. De roep om kleine smartphones met een krachtige binnenkant klinkt dan ook steeds luider.

Een ‘phablet’ in de populaire media.

Mogelijk gaat Apple die roep binnenkort beantwoorden. In het verleden probeerde Apple al eens een spin-off uit te brengen van zijn enorm populaire iPhone, met de iPhone 5c. Deze plastic variant was geen overweldigend succes te noemen, mede omdat de iPhone 5s ‘slechts’ 100 euro duurder was en meteen een veel beter binnenwerk bezat.

iPhone 6c mini?

Een iPhone 6c zou wel eens dezelfde processor kunnen krijgen, voor een veel lagere prijs en in een kleiner formaat. Dat voorspelt Mincg-Chi Kuo, een analist die bekend staat om zijn accurate Apple-voorpsellingen. Hij zegt dat het voor Apple de ideale kans zou zijn om opnieuw een poging te wagen in een goedkoper segment. Er zijn vandaag al talloze goede Androids te vinden voor een bedrag onder de 500 euro en Apple wil maar al te graag een stuk van die koek.

Kuo denkt dat Apple een 20-30 miljoen van zo’n toestellen zou kunnen verkopen tussen september en januari volgend jaar. Natuurlijk zou dit toestel wel enkele compromissen moeten sluiten en lijkt ‘3D Touch’ er dan niet in te zitten. Toch zou het het ideale toestel kunnen zijn voor iemand die de iOS-ervaring wilt, zonder met een plank te moeten rondlopen. Hoe groot het toestel zou zijn, is niet geweten. Kuo schat een mooie 4 inch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business