Nieuws

Android Lollipop haalt de kaap van 25 procent

De uitrol van nieuwe Android-versies kan telkens op vertraging rekenen. Nu Marshmallow al enige tijd in het land is, weet Lollipop een plekje te veroveren bij een vierde van de Android-gebruikers.

Android Lollipop is ondertussen al een jaar oud, maar heeft nog steeds het merendeel van de Android-gebruikers niet kunnen bereiken. Dit symptoom ergert liefhebbers van het mobiele operating system al sinds jaar en dag, maar doordat Google niet verantwoordelijk is over de hardware waarop zijn OS staat, zal dit probleem de kop blijven opsteken.

Ongeacht de vertraging bij het uitrollen van nieuwe versies van Android, heeft Google vorige week toch heuglijk nieuws kunnen meedelen. Lollipop staat sinds deze maand namelijk op 25,6 procent van de gebruikte Android-toestellen en ook Marshmallow weet voor de eerste keer een plekje te veroveren in de statistieken met een percentage van 0,3 procent.

Ondanks de magere adoptiegraad van Marshmallow doet deze versie van Android het stukken beter dan zijn voorloper. Het duurde namelijk tot februari van dit jaar alvorens Google Lollipop voor het eerst in zijn dashboard kon opnemen. Google heeft er dan ook voor gezorgd dat Marshmallow op zijn nieuwe Nexus 5X en 6P geïnstalleerd staan en ook de uitrol naar onder andere Nexus 5, 6, 7 en 9 is van start gegaan. Ook LG is er deze keer als de kippen bij en rolt het OS uit naar de LG G4.

Grote winnaar in de statistieken van Google blijft echter Android 4.4 KitKat. Deze versie van het OS staat namelijk nog steeds geïnstalleerd op maar liefst 38 procent van de Android-toestellen. Ook Jelly Bean weet het nog steeds beter te doen dan Lollipop. Ondanks zijn leeftijd van meer dan drie jaar wordt het operating system nog steeds vlijtig gebruikt door 29 procent van de Android-gebruikers.


Androidjelly beankitkatlglollipopmarshmallowmobielnexus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals