Nieuws

Tag Heuer presenteert luxehorloge met Android Wear

Luxehorlogemerk Tag Heuer waagt zich aan een slim uurwerk. De Connected Watch draait op Android Wear en komt met een pittig prijskaartje.

tag-heuer-connected-2

Tag Heuer heeft de Connected Watch onthuld, zijn eerste Android Wear-smartwatch, ontwikkeld in samenwerking met Google en Intel. De luxueuze wearable kost 1.350 euro, heeft een titanium behuizing en een bandje van rubber.

In tegenstelling tot de Apple Watch of Pebble Time schreeuwt de Tag Heuer Connected niet echt “smartwatch”. Op het eerste gezicht zal zelf de grootste horlogefan niet herkennen dat het een smartwatch is.

De Zwitserse horlogemaker heeft drie digitale wijzerplaten ontwikkeld, die alle drie overeen komen met de Carrera-collectie van het merk. Deze blijven altijd zichtbaar, ook in energiebesparingsmodus. Hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoeveel kilometer je hebt hardgelopen en hoeveel stappen je hebt gezet, verschijnt in cirkels op de plek van 12, 6 en 9 uur. Door een individueel segment aan te raken, opent de bijbehorende applicatie in fullscreen.

https://www.youtube.com/watch?v=QVSgInrRyB0

“We zijn enorm trots dit horloge te kunnen onthullen, het brengt meer dan 150 jaar historie naar de toekomst,” aldus Tag Heuer CEO Jean Claude Biver in een statement. “De Tag Heuer Connected watch geeft je niet alleen de mogelijkheid te verbinden met de toekomst, maar ook te verbinden met de eeuwigheid.”

Het horloge is beschikbaar in de kleuren zwart, diep blauw, of parel wit. De wijzerplaten hebben ook schaduw onder de wijzers en een sunburst-effect in het licht.

Met de lancering komen er een aantal apps beschikbaar, zoals GolfShot Pro en RaceChrono Pro. Gebruikers kunnen ook op klassieke functies tappen, zoals een timer, alarm en stopwatch.

Onder de motorkap ligt een Intel Atom-processor met audio-streaming, bluetooth en wifi. Het horloge heeft 4GB geheugen, een batterij die de hele dag mee kan, en een microfoon om te kunnen communiceren via Googles spraakbesturing. Het horloge heeft daarnaast een IP67 rating.

Het horloge kan worden gekoppeld aan telefoons met Android 4.3 of hoger, of iOS 8.2 of hoger. Als extra lokkertje kan je ervoor kiezen het horloge in te ruilen voor een Carrera aan het einde van de garantieperiode van twee jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business