Nieuws

Alcatel-Lucent zet belangrijke stap naar petabitsnelheid voor 5G

Een geslaagd experiment van Alcatel-Lucent maakt een cruciaal stukje weg vrij voor telecomproviders om snelheden tot 1 petabit per seconde te halen, volgens het bedrijf.

Bell labs, de onderzoeksafdeling van telecomreus Alcatel-Lucent, heeft een cruciale doorbraak aangekondigd die netwerken moet stuwen naar snelheden van 1 petabit per seconde, in anticipatie van 5G. De afdeling stelt dat het crosstalk (ongewilde signalen tussen kanalen) heeft kunnen elimineren bij het testen van zijn 6 x 6 real-time MIMO transmissietechnologie via glasvezelkabel, waarbij zes parallelle optisch signalen ondersteund worden door middel van real-time verwerking.

“Dit experiment representeert een grote doorbraak voor de ontwikkeling van toekomstige optische transportatie,” stelt Marcus Weldon, CTO van Alcatel-Lucent en president van Bell Labs. De geslaagde test werd uitgevoerd met een glasvezelkabel van 60 km in New Jersey, hoofdkwartier van Bell Labs.

Voor 5G, de volgende standaard in mobiel internet, hebben de verschillende belanghebbenden in de technologie altijd 2020 als richtjaar genomen. Men is nog niet helemaal over eens wat die nieuwe standaard precies zal inhouden, maar dat netwerken een grotere capaciteit zullen moeten hebben en het alsmaar groeiende dataverkeer sneller zal moeten opvangen, lijkt een vaststaand feit. Om die verbetering mogelijk te maken is er een serieuze boost nodig. Halen telecomproviders in hun kernnetwerken op dit moment snelheden van 10 tot 20 terabits per seconde, dan is een evolutie naar 1 petabit of 1000 terabits per seconde zeker een flinke versnelling te noemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business