Nieuws

Google verwijdert 65 miljoen links per maand

Vorige maand kreeg Google een recordaantal aanvragen om links te verwijderen. De meesten waren gerelateerd aan piraterij.

thepiratebay

Het aantal aanvragen tot verwijdering van links uit Google neemt al jaren gestaag toe. Vorige maand werd voor het eerst de kaap van 65 miljoen bereikt. Op zich geen bijzonder cijfer, ware het niet dat het exact een verdubbeling is van het aantal ten opzichte van oktober vorig jaar. Het leeuwendeel betreft piraterijclaims.

De tendens is des te opmerkelijker gezien het succes van diensten als Netflix en Spotify. De piraterijclaims overschaduwen ook ruimschoots het aantal aanvragen om vergeten te worden, sinds mei van dit jaar een recht voor elke inwoner van de EU. Dat getaal staat op slechts 1,2 miljoen. Bij de cijfers zijn bovendien nog alle aanvragen tot verwijdering van YouTube weggelaten.

Alle 65 miljoen claims waren afkomstig van 5492 copyrighteigenaars en nog eens 2514 raporteringsorganisaties, die als hoofdtaak hebben om copyrightinbreuken op te sporen en aan te geven. British Recorded Music Industry (BRMA) en AudioLock zijn voorbeelden van zulke organisaties.

businessgooglepiraterijtorrentsyoutube

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals