Nieuws

Nieuwste horloge Swatch bevat NFC-betaalchip

Om te kunnen betalen met je horloge had je vooralsnog een dure smartwatch nodig. Swatch maakt komaf met dit principe en voegt een NFC-chip toe aan zijn nieuwe analoge horloge.

Begin 2016 zal de Swatch Bellamy voor het eerst in de Verenigde Staten, China, Zwitserland en Brazilië op de markt verschijnen. Het hebbeding ziet er op het eerste zicht uit als een klassiek Swatch-horloge, maar zal een NFC-chip bevatten. Hierdoor wordt het mogelijk om betalingen te verrichten met je pols aan digitale point-of-sale-kassa’s (POS).

Om een betaalhorloge succesvol uit te brengen, is Swatch een samenwerking met Visa aangegaan. “Net als met een prepaid bankkaart, kan je met de Swatch Bellamy producten betalen aan POS-kassa’s,” legt Swatch uit. Het zal dus niet mogelijk zijn om met een kredietkaart betalingen te verrichten. Wel zal je gebruik kunnen maken van een prepaid- of betaalkaart van Visa.

De NFC-chip zal onder de wijzerplaat van de Swatch Bellamy worden verstopt en zal geen invloed hebben op de levensduur van de batterij. Aangezien NFC de enige vorm van draadloze connectiviteit is dat het horloge bevat, zal de Swatch Bellamy erg eenvoudig te gebruiken zijn. Hoe Swatch de veiligheid van het gadget wil waarborgen, blijft echter de vraag. In tegenstelling tot betaalmethodes van smartwatches heeft het analoge horloge namelijk geen app. Of het hebbeding enige vorm van identificatie zal bevatten, blijft dan ook de vraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business