Nieuws

Bankier nu ook in België met je vingeradruk

Belfius biedt klanten als eerste Belgische bank de mogelijkheid om met een vingerafdruk in te loggen op de bankier-app.

Nederlanders konden het al dankzij ING, maar nu kunnen ook Belgen (zonder iPhone) eenvoudig inloggen op een bank-applicatie met de hulp van een vingerafdruk. De lokale primeur gaat naar Belfius en de Direct Mobile app. Vanaf vandaag is de beveiligingsfunctie beschikbaar voor alle klanten met een compatibel toestel. Concreet gaat het om de Samsung Galaxy S5 en de Galaxy S6, samen met de Nexus 6P. Vanaf volgende week ondersteunt de app ook de nieuwste iPhones.

[related_article id=”161626″]

Om verrichtingen uit te voeren moet je als klant nog wel één keer per sessie je echte wachtwoord ingeven. Belfius maakt zich sterk dat de ondersteuning van vingerafdrukken de app gebruiksvriendelijker maken, maar er valt zeker ook iets te zeggen voor de extra beveiliging die de functie met zich mee brengt.

Wachtwoorden zijn niet al te veilig, niet in het minst omdat we collectief erg slecht zijn in het kiezen van één veilig wachtwoord per account. Technologie voor biometrische beveiliging is dezer dagen klein en snel genoeg om in een mobiel toestel te passen. Niet alleen vingerafdrukken, maar ook gezichtsherkenning zitten ingebakken in de nieuwste high-end telefoons. Dat dergelijke gebruiksvriendelijke beveiligingstechnieken ook daadwerkelijk geïncorporeerd worden, kunnen we alleen maar toejuichen. Belfius is hier eerst met de functie, maar we hopen dat de concurrentie snel zal volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business