Nieuws

Was je smartphone met water en zeep

Dat je smartphone smeriger is dan je toilet wist je waarschijnlijk al. Met een nieuw Japans toestel, dat zich laat wassen met zeep, komt daar nu verandering in.

Het Japanse Kyocera lanceert een erg opmerkelijke smartphone: de Rafre. Dat toestel is niet alleen waterdicht, maar ook wasbestendig. Waterdichte smartphones bestaan al even, maar de toestellen afschrobben met zeep en een sponsje was niet bepaald een veilig idee. De Rafre kan je wel een grondige schoonmaakbeurt geven dankzij het zeepresistente materiaal.

Onder de douche

Hoet toestel is uitgerust met Dragontail X-glas, dat in theorie niet alleen sterk maar ook plooibaar is. Ook de rest van het toestel is erg robuust, zodat je deze telefoon zonder schroom in vuile werkomgevingen kan gebruiken. Achteraf kan het toestel dan mee in de douche, waar je volgens Kyocera nog steeds van volledige aanraakschermfunctionaliteit geniet. Hoe het aanraakscherm onder water werkt is niet duidelijk. Mogelijks gebruiken de Japanners technologie die de relatief kleine aanrakingen van druppels negeert ten voordele van je ‘dikkere’ vingers, naar analogie met Panasonics regenbestendige tablets en computers.

Eend

De smartphone, die verder uitgerust is met Android 5.1 en een 5 inch HD-scherm, is vanaf vandaag beschikbaar in Japan voor  omgerekend ongeveer 450 euro. Wie echt van proper houdt kan het toestel online proberen te bestellen.

https://www.youtube.com/watch?v=Vc6eNqoLeQs

Hier hebben we geen ervaring met Kyocera, dus kunnen we ons niet uitspreken over de claims van het merk. Een telefoon die gewassen mag worden vinden we echter een erg interessant idee. De dingen worden maar al te vaak in het kleinste kamertje bovengehaald, waarna je braaf je handen wast om vervolgens je smartphone opnieuw vast te nemen, en daar is ruimte voor verbetering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business