Nieuws

Muziek in elke kamer met Chromecast Audio

Is de tijd van dure multiroomsystemen voorgoed voorbij? Voor een kleine investering stel je immers zelf eentje samen, met de hulp van Google.

Sonos kennen we al langer als hofleverancier van goeie multiroomsystemen. Dankzij hun Play-reeks geniet iedereen van muziek door het hele huis, of net van verschillende nummers in verschillende kamers. Ook Bose en Harman Kardon doen goed hun best om mee te spelen op deze markt. De concurrentie komt nu uit onverwachte hoek en dreigt een hele marktverschuiving te veroorzaken.

Toen Google in September de Chromecast Audio voorstelde, naast de Chromecast ‘2.0’, verbaasde het sowieso al vriend en vijand met zijn makkelijke en vooral goedkope oplossing om oude luidsprekers slim te maken. Dankzij een nieuwe update wordt het nu ook mogelijk om een hele reeks verschillende luidsprekers samen slim te maken.

De voordelen liggen voor de hand: voor een kleine investering in een aantal Chromecasts, kan je luidsprekers van verschillende merken omtoveren tot een betrouwbaar multiroomsysteem. Gedaan met te vertrouwen op één enkel merk, elke luidspreker kan nu aansluiten bij jouw ecosysteem. Je kiest via de Chromecast app het nummer dat je overal in huis wilt laten horen en zo zal geschiede.

Kwaliteitsinjectie

Naast een multiroomoptie brengt de update ook een verbeterde kwaliteitsondersteuning met zich mee. Chromecastenaren kunnen vanaf nu genieten van 96KHz/24bit-geluid, wat beter is dan de kwaliteit van een CD. Om hiervan optimaal te kunnen genieten, moet je luidspreker natuurlijk ook al van goeie komaf zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business