Nieuws

Telenet verhoogt opnieuw zijn prijzen

De heisa die vorig jaar ontstond nadat Telenet zijn prijzen verhoogde, houdt de telecomgigant niet tegen om begin volgende jaar een nieuwe prijsstijging door te voeren.

John Porter, de CEO van Telenet, heeft vorige week een nieuwe prijsverhoging aangekondigd. Dit gebeurde tijdens het tv-programma ‘De afspraak’ op Canvas, waarin hij eveneens toegaf dat de communicatie vorig jaar niet zo goed verlopen is. Toen verhoogde de telecomgigant zijn prijzen namelijk ook, waarna het bedrijf op een stortvloed van kritiek kon rekenen. “De mensen zullen er deze keer niet zo door schrikken,” gelooft Porter echter. “De prijzen jaarlijks aanpassen is overigens routine in de telecomsector.”

Hoe groot de stijging zal zijn, is voorlopig nog niet duidelijk. Wel belooft Porter de verhoging zo laag mogelijk te houden, waardoor de prijsstijging lager zal zijn dan vorig jaar. Toen stegen de prijzen gemiddeld twee à drie euro. Telenet zal in januari zijn klanten informeren over de prijsverhoging, waarna de aanpassing zelf later op het jaar zal gebeuren.

Snelheidsverhoging en exclusieve content

Als reden voor de prijsverhoging haalt Porter het stijgende dataverbruik aan. “De hoeveelheid data die onze klanten verbruiken, is in de voorbije 18 maanden meer dan verdubbeld. We moeten daarom investeringen blijven doen om onze capaciteit te verhogen.” Het bedrijf is eveneens volop bezig met het verbeteren van de internetsnelheid. Over enkele jaren zal de snelheid hierdoor tot één gigabit per seconde stijgen.

Ook hoopt Telenet klanten voor zich te winnen met behulp van eigen fictiereeksen. “We voelen dat we een rol te spelen hebben op het vlak van content in Vlaanderen. Lokale fictie is wat de Vlaamse kijkers willen.” De eerste reeks, ‘Chaussée d’amour’, zal in de loop van volgend jaar te bekijken zijn.

Concurrentie

Ondanks de belofte van hogere snelheden en exclusieve content, zal Telenet er een hele kluif aan hebben om zijn klanten bij zich te houden. De conferentie van Belgische regulatoren is het namelijk eens geworden over de kabeltoegangstarieven die Mobistar dient te betalen. Hierdoor kan het bedrijf eveneens een kabelaanbod lanceren, waardoor het een geduchte concurrent voor Telenet wordt.

Voorlopig laat deze lancering echter nog even op zich wachten. De voorstellen worden namelijk eerst voorgelegd aan de Europese Commissie, welke tot 4 februari de tijd heeft om haar opmerkingen te geven. Hierna gaan de Belgische regulatoren opnieuw in overleg om een finale overeenkomst te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business