Nieuws

Torrentsites besmetten 12 miljoen gebruikers per maand

Kijk uit bij wat je binnenhaalt via torrents. Een studie berekende dat zo'n 12 miljoen gebruikers per maand een malware-infectie oplopen door een bezoek aan torrentwebsites.

Honderden websites die torrentlinks aanbieden voor het downloaden van content, trakteren hun talrijke bezoekers op extraatjes in de vorm van malware, zo heeft onderzoek aangetoond. Volgens de onderzoekers van de organisaties Digital Citizens Alliance en RiskIQ serveren een derde van de 800 bekendste torrentwebsites hun bezoekers malware.

Je hoeft zelfs niets bewust te downloaden tijdens je bezoek om slachtoffer te worden. Malware verstopt in de advertenties op de webpagina’s (malvertising) steelt je data, zonder dat je ergens op hebt geklikt. 45 procent van de infecties met malware op torrentsites gebeuren als drive-by download, waarbij de gebruiker onbewust de infectie binnenhaalt. 55 procent zijn downloads die gebruiker zelf in gang zet.

Het onderzoek stelt dat per maand zo’n 12 miljoen gebruikers in de Verenigde Staten alleen al geïnfecteerd worden bij een bezoek aan een torrentwebsite. “Het lokken van internet gebruikers, het stelen van hun persoonlijke informatie en het overnemen van de controle van hun computer is big business geworden – goed voor een geschatte 70 miljoen dollar per jaar,” aldus de studie.

Beveiligingmalwaretorrents

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen