Samsung Galaxy S6 Edge

Het jaar is bijna om, tijd om het publiek op te warmen voor volgend jaar. Zo moet de redenering zijn bij Samsung, dat stilaan details begint vrij te geven over zijn nieuwste vlaggenschip.

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsungs Galaxy S6(+) torst met recht en rede de kroon van beste Android-telefoon ooit. Zowel dankzij prestaties als vanwege zijn uitzonderlijke design kreeg de smartphone het voorbije jaar enorm veel aandacht. 2016 is echter een nieuw jaar, dat vraagt om een nieuw vlaggenschip. Met het naderende jaareinde beginnen reeds enkele details de oppervlakte te bereiken. Een Samsung Galaxy S7 is in de maak.

Eén van de meest opvallende nieuwigheden lijkt het drukgevoelige scherm. Vanwege patentredenen zal Samsung het geen 3D Touch mogen noemen, maar in essentie zal het dat wel zijn. De iPhones van Apple kregen het in september mee in de 6S en de 6S Plus en nu volgt Samsung de onvermijdelijke trend.

Retinascanner

Designgewijs zal de Galaxy S7 niet veel verschillen van zijn voorganger. Ook hier zal een Edge-versie beschikbaar zijn met de kenmerkende gebogen rand die evenwel geen toegevoegde waarde biedt. Aan de achterkant zal een nog betere camera resideren, maar dit keer zou die niet meer mogen zorgen voor de beruchte ‘camerabobbel’. De gewone S7, zonder gebogen scherm, zou beschikbaar worden met uitbreidbaar geheugen, een feature waar vele fans blij mee zullen zijn.

Daarnaast zal de S7 voorzien zijn van een usb-C-aansluiting met snellaadfunctie. Mogelijk zou een retinascanner ook tot de mogelijkheden behoren. Volgens The Verge was hier al sprake van bij de Galaxy S5 in 2014, maar zou het er nu effectief van komen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Samsung Galaxy S7 beschikbaar zijn vanaf maart 2016.