Nieuws

Drones vliegen urenlang door brandstofcellen

Momenteel mag je blij zijn wanneer je drone het langer volhoudt dan een half uur. Een bedrijf heeft echter een brandstofcel ontwikkelt die je gadget urenlang in de lucht kan houden.

De voorbije jaren zijn drones op korte tijd enorm populair geworden. Jongeren spelen met de gadgets in het park, reizigers filmen hun trektochten vanuit vogelperspectief en bedrijven zetten de technologie in voor commerciële doeleinden. De opmars van drones wordt echter erg hard tegengehouden door één factor, namelijk de batterij. Met de huidige technologie mag je immers blij zijn indien je drone het langer volhoudt dan een half uur. Dit maakt de gebieden waarin drones inzetbaar zijn erg beperkt en fabrikanten zetten daarom alles op alles om de autonomie van de gadgets te verbeteren.

[related_article id=”174752″]

Intelligent Energy is één van de eerste firma’s die erin is geslaagd de autonomie van drones drastisch te verbeteren. Het Britse bedrijf is gespecialiseerd in brandstofcellen en kan een drone meer dan twee uur laten vliegen door het toevoegen van een brandstofcel aan een typische batterij. Bovendien is de laadtijd van een dergelijke energiebron slechts enkele minuten, in plaats van het uur dat het duurt om een traditionele batterij op te laden.

Intelligent Energy heeft het systeem de voorbije 14 maanden op quadcopters getest. Het bedrijf heeft zowel drones getest die enkel een brandstofcel als energiebron hadden, als drones met een combinatie van een traditionele batterij en een brandstofcel. Intelligent Energy hoopt zijn batterij te kunnen commercialiseren en zal de toestellen voor het eerst tonen op CES in januari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business