Nieuws

Nikons eerste actiecamera schiet beelden in 360°

Het heeft even geduurd, maar Nikon gaat de directe concurrentie aan met het populaire GoPro. Het introduceerde op CES zijn allereerste actiecamera, die 4K beelden schiet met een 360° bereik.

De Keymission 360 is ongetwijfeld de grootste verrassing van Nikon op technologiebeurs CES in Las Vegas. Voor het eerst waagt de fotografiereus zich in het segment van de actiecamera’s, een terrein waarin GoPro momenteel de scepter zwaait. Het bedrijf komt meteen met een imponerend toestel, dat Ultra-HD beelden maakt van je volledige omgeving in 360 graden.

De KeyMission 360 is het eerste product in de nieuwe actiecameralijn van het Japanse bedrijf. Het kubusvormige toestel heeft zowel op de voor- als achterkant een lens. Nikon heeft op CES laten weten dat de camera schokbestendig is tot twee meter en waterproof tot 30 meter, maar over de meeste specificaties en aspecten als prijs en beschikbaarheid wilde het bedrijf nog geen details vrijgeven.

Het bedrijf heeft goed gekeken naar zijn competitie vooraleer het zich op deze nieuwe markt wierp. De bekendste namen in het segment van de actiecamera’s, GoPro en Sony, bieden geen toestellen aan die in 360 graden kunnen filmen. De Nikon KeyMission 360 moet dat hiaat opvullen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business