Nieuws

Wat is Microsoft van plan met eigen simkaart?

In de Windows Store is een app opgedoken die doet vermoeden dat Microsoft werkt aan een eigen simkaart. Maar wat zijn de plannen in Redmond?

Het ziet ernaar uit dat Microsoft leentjebuur gaat spelen bij Apple. Die laatste voorziet in een aantal van zijn recente iPads elektronische simkaarten. Mensen met een iPad (wifi+cellular) kunnen daardoor op elk moment vrij hun provider kiezen en een kort of lang abonnement nemen, ook in het buitenland. Op die manier kunnen gebruikers op elk moment genieten van een voordelige prijs en een goede verbinding.

Microsoft lijkt nu iets soortgelijks te willen opzetten. In de Windows Store dook namelijk een app op die gebruikers zou toelaten om een mobiele provider te kiezen zonder vast abonnement. Hoogstwaarschijnlijk zou de softwarereus dan zelf formules aanbieden via zijn Store die het mogelijk maken om verbinding te maken met eender welke provider.

Dat kan natuurlijk niet zomaar: daarvoor zou een speciale simkaart nodig zijn. Ook daar lijkt Microsoft aan te werken, getuige een regel in de minimale vereisten van de app: “requires a Microsoft SIM card.” Net als bij de elektronische simkaart van Apple zou dit het de gebruikers makkelijk kunnen maken om in het buitenland een geschikte provider te zoeken. Met de verdwijning van de roamingkosten in 2017 lijkt dit helemaal geen gek plan, omdat je dan aan een all-inclusive abonnement genoeg zou kunnen hebben.

Microsoft laat voorlopig echter nog niet in zijn kaarten kijken en wenste geen verdere informatie te geven, aldus The Verge. Zo weten we nog niet wat de plannen kosten, wanneer we ze mogen verwachten en waar ze beschikbaar zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business