Nieuws

Google maakt Chromecastplug-in overbodig

Momenteel heb je een extra plug-in nodig om content van Chrome naar je Chromecast te versturen. Google wilt deze functie echter standaard aan zijn browser toevoegen.

Indien je vanaf je computer content naar een Chromecast wilt versturen, dien je momenteel gebruik te maken van een Chrome-browser met de juiste plug-in. Deze Chromecast-extensie kan je eenvoudigweg via de webstore van Chrome downloaden, maar Google vindt dat dit proces nog eenvoudiger moet kunnen gebeuren. Vandaar dat het bedrijf volop werkt aan een manier om zijn browser standaard van de feature te voorzien.

[related_article id=”173086″]

Volgens een post van Google-medewerker François Beaufort kan je de nieuwe feature al uittesten in de bètaversie van Chrome. Bètagebruikers dienen de flag ‘Media Router’ in te schakelen bij chrome://flags/#media-router. Hierna zal je de optie ‘Cast’ zien verschijnen wanneer je met je rechtermuisknop op een webpagina in Chrome klikt. Ook zal de optie beschikbaar zijn in het Chrome-menu en de Extension Toolbar. Door eenvoudigweg op de nieuwe optie te klikken, zal je op je televisietoestel van Chrome-inhoud kunnen genieten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business