Nieuws

Netflix pakt valsspelen via VPN strenger aan

Wie slim is, kiest een Amerikaanse VPN of proxy om van een veel grotere Netflixbibliotheek te genieten. Dat lukt heel binnenkort niet meer volgens Netflix.

Netflix heeft in een blogpost aangekondigd dat het snel stappen zal ondernemen tegen klanten die via VPN of proxy hun aanbod willen vergroten. Nu kan dat op een relatief eenvoudige manier, maar David Fullagar, Netflix’ VP van streamingtechnieken, zegt dat daar een einde aan komt. Omdat de techniek steeds populairder wordt, vindt Netflix dat er een einde moet komen aan het valsspelen.

“We hebben nog een lange weg te gaan voordat we al onze klanten exact dezelfde inhoud kunnen aanbieden”, geeft Fullager wel toe. Netflix werkt heel hard om dat een realiteit te maken. Netflix originals zijn al wereldwijd beschikbaar op dezelfde dag, maar het zijn de tv-shows en films die gekoppeld zijn aan nationale licenties dat de boosdoeners zijn. Zeker bij ons, waar elk Europees land andere contracten heeft tussen tv-kanalen en show/films, is de uitdaging heel groot.

Om al die contracten fatsoenlijk na te leven, gaat Netflix een slimme techniek uitrollen die een VPN-verbinding kan herkennen. De basis is in feite niet zo moeilijk: blokkeer alle IP-adressen van populaire VPN-diensten en je staat al ver. Netflix heeft nog geen methode gelost hoe ze alle valsspelers willen betrappen, maar wie via een VPN kijkt, moet niet verschieten wanneer hij de komende weken beperkt wordt tot het nationale aanbod. Sancties zijn er gelukkig niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business