Nieuws

Samsung Galaxy Note 5 mogelijk toch naar Europa

Volgens verschillende bronnen plant Samsung een Europese lancering van de Galaxy Note 5.

Verschillende bronnen van Android Central en Gadgette bevestigen dat de Samsung Galaxy Note 5 alsnog zijn officiële intrede zal maken op de Europese markt. Vorig jaar in augustus verscheen hij nog op de Aziatische en Amerikaanse markten. Samsung verklaarde toen officieel dat het geen plannen had om de Note 5 ook in Europa uit te brengen.

Volgens een eerdere verklaring van de Koreaanse fabrikant, houden Europeanen wel degelijk van grote telefoons, maar maken ze gewoon minder gebruik van een stylus. Dat terwijl de zogenaamde S Pen net het paradepaardje van de Galaxy Note 5 is. Samsung schoof zijn 5.7 inch Galaxy S6 Edge+ naar voren als alternatief.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Samsung de Galaxy Note 5 precies in Europa zou willen uitbrengen. Volgens een insider van Samsung, die praatte met Gadgette, zou hij deze maand nog in Groot-Brittannië moeten verschijnen. Die insider bevestigde vorig jaar, voor de effectieve bekendmaking van Samsung, dat de Galaxy Note 5 in 2015 niet naar Europa zou komen.

Ondanks de goede reacties die de Galaxy Note 5 kreeg, kwam hij negatief in het nieuws door de zogenaamde ‘Pengate’. Sommige gebruikers staken hun stylus per ongeluk omgekeerd weg in de behuizing van het toestel waardoor verschillende functies van de S Pen niet meer werkten. Samsung zou dat probleem ondertussen hebben aangepakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business