Nieuws

Nieuwe Windows 10 Insiders-build doet games crashen

Microsoft rolt al voor de tweede maal dit jaar een nieuwe preview van Windows 10 uit. Samen met een nieuwe feature bevat de build echter verschillende problemen.

Microsoft heeft sinds donderdag build 11102 van Windows 10 beschikbaar gemaakt voor Windows Insiders in de Fast Ring. In deze versie van het OS zit een nieuwe feature, welke je in staat stelt de geschiedenis van een tabblad in Edge te bekijken door met je rechtermuisknop op de terug-knop te klikken. Dit is al de tweede preview die Microsoft dit jaar uitrolt, waarmee het bedrijf zich aan zijn belofte houdt om meer updates naar het Windows Insiders-programma uit te rollen.

[related_article id=”176102″]

Crashende spellen

Ook de tweede belofte blijkt jammer genoeg realiteit te worden. Gabe Aul van Microsoft waarschuwde vorig jaar namelijk al dat het opdrijven van het aantal previews zou kunnen resulteren in meer problemen. Ook al bevat build 11102 maar één nieuwe feature, toch rapporteert Microsoft verschillende problemen die met de versie gepaard gaan. Met name PC-gamers en gebruikers van hulptechnologieën, zoals een schermlezer, kunnen deze build daarom beter overslaan.

Microsoft waarschuwt dat bepaalde games zullen crashen bij het switchen naar fullscreenmode, veranderen van de resolutie, of gewoonweg starten van het spel. Hierbij vernoemt het bedrijf enkele populaire spellen, waarvan bekend is dat ze crashen door build 11102. Zo zijn er problemen waargenomen met The Witcher 3, Fallout 4, Tomb Raider, Assassin’s Creed en Metal Gear Solid V. Ook waarschuwt Microsoft dat gebruikers van hulptechnologieën er goed aan doen deze build van Windows 10 niet te gebruiken.

Slow Ring

Maak je liever gebruik van Windows 10-versies met minder problemen? Dan kan je best overschakelen naar de Slow Ring van het Windows Insiders-programma. Nieuwe versies van Windows 10 worden hier namelijk trager verspreid, waardoor je minder bugs te verwerken zal krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business