Nieuws

Google doneert Chromebooks aan vluchtelingen

Europa kreunt onder het vluchtelingenaantal, waardoor een perfecte opvang niet voor iedereen mogelijk is. Google wil een handje toesteken en stelt tienduizenden Chromebooks beschikbaar.

Om de miljoenen vluchtelingen in Europa een kans te geven op een goede opleiding, start Google met Project Reconnect om vrijwilligersorganisaties van Chromebooks te voorzien. Het trekt daarvoor 5,3 miljoen dollar uit. Voorlopig is het initiatief enkel in Duitsland beschikbaar. Google werkt er samen met NetHope, dat de computers gaat verdelen onder de organisaties die met de vluchtelingen werken.

5,3 miljoen dollar

“Chromebooks worden automatisch naar de laatste nieuwe versie geüpdate met de nieuwste functies, apps en virusbescherming,” vertelt Google.org director Jacquelline Fuller. “Bovendien kan je ze configureren en beheren door een centrale administrator om relevante programma’s, inhoud of materiaal aan te bieden, afhankelijk van de situatie.”

De vrijwilligersorganisaties kunnen een aanvraag doen van maximum 5.000 Chromebooks per organisatie. De eerste toestellen worden al op 1 maart uitgeleverd. Organisaties die met vluchtelingen te maken hebben, kunnen hier hun aanvraag indienen. Project Reconnect komt er nadat Google heeft beslist dat elke donatie die zelf ontvangen, ze hetzelfde bedrag doneren aan diverse projecten voor vrijwilligersorganisaties.

Crisis Info Hub

Google heeft tevens ook samen met Facebook, Apple en andere bedrijven een online portaal gelanceerd waar vluchtelingen zoveel mogelijk informatie kunnen terugvinden. Het Crisis Info Hub vind je hier. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid of Google ook buiten Duitsland Chromebooks beschikbaar zal stellen in de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business