Nieuws

SpaceX wil astronauten terugbrengen met parachutes

Elon Musk en de zijnen raken steeds meer geobsedeerd met landingen. Nu testen ze parachutes om astronauten veilig op vaste grond te krijgen, zowel hier als op Mars.

SpaceX, een bedrijf van Tesla-goeroe Elon Musk, experimenteerde het afgelopen jaar al intensief met het landen van raketten op platformen. Vaak mislukten die landingen, wat het hergebruiken van de raketten onmogelijk maakte. Uiteindelijk lukte het SpaceX toch eens om een raket veilig te laten landen, wat goed nieuws was voor de portemonnee van NASA.

Na raketten wil het ruimtevaartbedrijf nu ook een manier vinden om astronauten veilig op de grond te krijgen, zonder daarbij materiaal om zeep te helpen. In een eerste fase moeten de astronauten, samen met hun shuttle, in ze landen, zoals ze dat deden in het Apollo-tijdperk. Nadien moeten ze kunnen landen op een platform op vaste grond.

Parachutes

De voordelen omvatten niet enkel dat ze materiaal dan beter kunnen recycleren, maar ook dat SpaceX dan een systeem kan ontwikkelen om mensen veilig te laten landen op Mars. Het is ondertussen algemeen geweten dat Musk in zijn natte droom zelf op Mars staat, al dan niet om de rode planeet te bevolken.

De recente test met parachutes was echter nog lang niet de laatste. Momenteel test SpaceX enkel nog maar de hardware en hoe die reageert op de procedure. De uiteindelijke lay-out van parachutes zal nog veranderen. Er komen voornamelijk nog ‘Drogue’ parachutes bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business