Nieuws

Googly maakt briljante slimme spiegel

Terwijl we bij een slimme spiegel eerder denken aan sciencefiction, wist een werknemer van Google de fantasie realiteit te maken. Het resultaat mag er zijn.

Je staat op, wandelt rustig naar de badkamer, neemt een verhelderende douche waarbij je enkele fantastische ideeën krijgt die je meteen weer vergeet, en je maakt je klaar voor de spiegel. Terwijl je je tanden poetst, lees je enkele mailtjes die zijn binnengekomen, lees je enkele vroege nieuwsberichten en krijg je informatie over de files die je zo meteen zal moeten trotseren.

Het is een beeld dat we ondertussen al enkele malen tegenkwamen, vooral in sciencefictionfilms en reclamebeeldjes van fabrikanten die ‘bouwen aan jouw toekomst’. In enkele mondaine shoppingsteden als New York zal je ze misschien al tegenkomen in de duurdere winkels, maar vooralsnog blijven ze mooie dromen.

Sciencefiction

Max Braun, een Googly – zoals werknemers van Google zichzelf al eens noemen – zag wel iets in het concept en ging er, bij gebrek aan echte exemplaren, zelf mee aan de slag. Het resultaat kan recht uit een film komen. Dankzij een tweezijdige spiegel die we kennen uit politiereeksen, een Amazon Fire TV-stick en een display board krijgt Max ’s morgens het weer te zien, nieuwsberichten en andere info die je ook terugvindt in een kaartje van Google Now.

Dankzij de slimme stick die zijn informatieoverzicht aanstuurt, kan hij zijn spiegel zelfs met zijn stem besturen. Volgens Max is het echter helemaal geen wonder en kan je relatief makkelijk zelf zo’n spiegel maken. Naar zijn idee heb je ‘slechts’ enkele honderden lijnen code nodig om het speeltje aan de praat te krijgen. Binnenkort deelt Max nog mee hoe hij zijn spiegel prepareerde, zodat je zelf aan de slag kan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business